Kakao je blahodárná surovina, díky které máme spoustu lahodných výrobků a můžeme si je doma vychutnávat. Samozřejmostí je BIO kvalita, která je dnes důležitá.
Kakaové výrobky
Kakaový prášek
Tento výrobek je v dnešní době velice známý a často používaný v kuchyni, takže se nejedná o žádnou novinku. Takové kakao zná každý z nás, přičemž se jedná o lahodný nápoj, jenž milují zejména děti. Jeho příprava je velice snadná, což je velkou výhodou, protože rozhodně stojí za to. Kakaový prášek najdete určitě i na všech různých dezertech, přičemž je posypán na povrchu zákusku.
To mu dodá nádherný vzhled a barvu. Dále vylepší ještě více jeho chuť, což je v oboru cukrářů velice důležité. Bez tohoto prášku by prostě nebyly některé zákusky kompletní a tato surovina by v nich prostě scházela. Vzhledem k zpracování za nízkých teplot se nemusíte vůbec obávat ztráty vitamínů a látek, což je u BIO produktů velkou předností. Původem všeho je rostlina zvaná kakaovník, který se dále šetrně zpracovává. Můžete se povšimnout lehce vyšší ceny než u obyčejného prášku, ovšem zde máte jistotu, že má na nás pozitivní vliv.
Kakaové boby
Tento produkt je nejoblíbenější u lidí, kteří si chtějí pořádně zamlsat něco sladkého, ovšem čokoláda pro ně není ideální. Oproti jiným výrobkům se tento získává přímo ze semena rostliny, jenž slouží i při výrobu másla a čokolády. Na výběr jsou dvě varianty, jenž se od sebe liší pražením. Zde je výběr na každém, protože nepražené boby mají v sobě veškeré látky, ovšem i pražené mají výhodu.
Díky praženým můžeme konzumovat čokoládu a je to hlavně protože jsou ještě více sladké. Nicméně oba druhy jsou výtečné, a i pravý milovník sladkého si je vychutná plnými doušky. Kromě skvělé chuti zde nalezneme spoustu antioxidantů, jenž nás brání před vším škodlivým. Samozřejmě je potvrzeno, že kakaové boby pomáhají naší psychice, takže do sebe nemusíte cpát léky, protože tento přírodní výrobek pomůže. Zároveň se hodí pro lidi, jenž vykonávají fyzicky namáhavou práci, a potřebují do sebe dostat energii pro další činnost.